„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. birželio 26 d., Nr.6 (127)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Laikas ir žmonės

Daug kur tinkanti ir reikalinga

Bronius VERTELKA

Pakiršinio kultūros namų
direktorė Elžbieta Karaliūtė

Šeduvoje gyvenanti, Šiaulių universitete dailės ir technologijų pedagogiką studijuojanti Pakiršinio kultūros namų vadovė Elžbieta Karaliūtė – tarp populiariausių žmonių Radviliškio rajone. Ji pelnė rajono Savivaldybės kultūros darbuotojų nominaciją „Metų atradimas“, gavo televizijos laidos „Gimtoji žemė“ Jorio nominaciją „Jaunam ir veržliam“. Elžbieta, kuriai dar tik 23-eji, sakė: „Jeigu Dievas uždaro duris, visada bus atvertas langas. Jeigu vienoje vietoje užveriamos durys, reikia ieškoti naujo lango ir pro jį įlįsti“.


Dėkoja Dievui už tėvus ir mokytojus

Birutė NENĖNIENĖ

Eglė laisvalaikiu retai skiriasi
su akordeonu ir geriausia drauge mama

Alvito pagrindinės mokyklos (Vilkaviškio r.) vadovai ir mokytojai sakė, jog kiekvienais metais atsiranda vaikų, kurie ne tik džiugina geru mokymusi, bet jau pagrindinėje mokykloje susiformuoja kaip asmenybės. Taip pavyksta tada, kai savo vaikų lavinimusi labai rūpinasi tėvai – paprasti kaimo žmonės, norintys savo atžaloms sudaryti tokias ugdymosi sąlygas, kokių patys dėl įvairių priežasčių neturėjo.


Bendruomenėse

Vaikų globos namų šventė

Emilija Janulytė

Gegužes 30 dieną Pakruojo rajono Pamūšio kaime įsikūrę Šv. Antano Paduviečio parapijos vaikų globos namai paminėjo veiklos dešimtmetį. Ta proga Pamūšio bažnyčioje Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis aukojo šv. Mišias, pašventino šventoriuje pastatytą didžiulį medinį kryžių ir naujas globotinių sportui bei poilsiui skirtas patalpas: sporto salę, žaisloteką, poilsio erdvę, nedidelę bibliotekėlę. Pamūšio vaikų globos namuose nuolat gyvena apie trisdešimt 4–18 metų vaikų, likusių be tėvų globos.


Užkrečiantys pavyzdžiai

„Gerumo paukštės“ namus surado šešiose šeimose

Gintarė Martinaitienė

Renalda (dešinėje) per vienerius
metus turėjo pakeisti net trejus
namus, tačiau galiausiai šilumą,
supratimą ir meilę rado globėjos
Marijos Šeškuvienės šeimoje

Birželio 9 dieną Šakių kultūros centre vyko Vaiko teisių apsaugos skyriaus organizuojama tradicinė kasmetinė vaikų ir globėjų šventė „Gerumo paukštė“, kurios metu buvo įteiktos šešios nominacijos globėjams, namų šilumą, meilę ir rūpestį suteikusiems svetimiems vaikams. Šiuo metu rajone apie 150 vaikų globojamų vaikų.

Tarptautinei vaikų dienai skirto renginio metu netrūko šiltų žodžių bei gerumo ir artimo pajautimo. Tiek globėjus, tiek globotinius renginio vedėja Rima Rauktienė pavadino per gyvenimą lydinčiais vieni kitų angelais. Tėvų meilę praradusiems ar net jos nepatyrusiems vaikams tereikia tik gerumo rankų, galinčių bet kada apglėbti, patvirtinti, kad jie yra saugūs ir mylimi...

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija