2011 m. vasario 25 d.
Nr. 15
(1895)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Laimi tie, kurie gerai žino praeitį

Atviras laiškas judėjimo „Vieningas Kaunas“ lyderiui Visvaldui Matijošaičiui

Jumis, ponai turtuoliai, patikėti neįmanoma, kadangi Jūsų rinkimų šūkis – „Laimi tie, kurie aiškiai mato ateitį“ – yra niekam tikęs. Toks šūkis labiausiai tinka komunistams ir kagėbistams. Normalūs, sąžiningi žmonės turėtų rašyti maždaug taip: „Laimi tie, kurie gerai žino praeitį“.

 Tačiau jūs, ko gero, esate iš tų žmonių, kurie apie savo abejotiną praeitį nenorėtumėte ir prisiminti. Jūsų visų biografijos man kelia tik juoką: jose įrašyti vos keli biografijos epizodai, naudingi dalyvaujančiam rinkimuose. Tokią biografiją galima parodyti tik septynerių metų vaikui ir tai kažin ar patikės tuo, kas ten parašyta. Visiškai nėra jokios informacijos apie renkamojo praeitį, mokslo metus, politines pažiūras, apie tai, kur ir kokios baigtos mokymosi įstaigos, mokyklos, kontaktai. Labai svarbu būtų pridėti ir Lietuvos saugumo struktūrų pažymas apie savo veiklą. Šito viso nėra. Daugumos turtingųjų ir „išverstakailių patriotų“ dėka yra sužlugdytas Liustracijos įstatymas ir iki šiol neišslaptinti sovietinio okupacinio laikotarpio dokumentai. Dėl tokios priežasties rinkėjai neturi pilnos ir teisingos informacijos apie renkamuosius kandidatus į Kauno miesto savivaldybės tarybą ir dėl tokios priežasties pažeidžiama LR Konstitucija rinkėjo atžvilgiu.

Jūs, turtingieji, būdami monopolistais ir oligarchais nuolat pažeidinėjate pagrindinį šalies įstatymą – LR Konstituciją. Tačiau apie tai nerašote nė žodžio. Atsakykite eiliniam Lietuvos piliečiui, kaip žadate pažaboti monopolistinę, nusikalstamą AB „Kauno energijos“ veiklą? Atsakykit, ar apskritai žadate laikytis šalies įstatymų? Dabar pati didžiausia Lietuvos problema – įstatymų nepaisymas ir nusikalstama veika, vykdoma turtingųjų elito arba klanų atstovų.

Jus sukūrėte „demokratiją“ sau ir savo partijoms bei judėjimams, o visai Lietuvos visuomenei sukūrėte vergovę. To padariniai – masinė emigracija ir tautos degradacija. Ko dar lendate į valdžią? Ar dar milijonų trūksta? Kada jums visiems bus gana? Gal vykdote iš Maskvos primestą strateginį ekonominės okupacijos planą, naudingą ir Rusijos spec. tarnyboms? Viena tvirtai galiu pasakyti – kol Lietuvoje nėra istorinio teisingumo, tol mes, eiliniai Lietuvos piliečiai, būsime turtingųjų klano įkaitai ir vergai, nes šis sluoksnis labiausiai ir griauna paskelbtos, bet net neatkurtos Lietuvos valstybės pamatus. Oligarchų sluoksnio ėjimas į valdžią dabartinėmis sąlygomis kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Prašau atsakykit į mano pateiktus argumentus bei klausimus. Gal įvyks stebuklas ir aš jumis patikėsiu.

Česlovas Kasperavičius,
Kauno jungtinio demokratinio judėjimo narys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija