2011 m. vasario 25 d.
Nr. 15
(1895)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Laimi tie, kurie gerai žino praeitį

Atviras laiškas judėjimo „Vieningas Kaunas“ lyderiui Visvaldui Matijošaičiui

Jumis, ponai turtuoliai, patikėti neįmanoma, kadangi Jūsų rinkimų šūkis – „Laimi tie, kurie aiškiai mato ateitį“ – yra niekam tikęs. Toks šūkis labiausiai tinka komunistams ir kagėbistams. Normalūs, sąžiningi žmonės turėtų rašyti maždaug taip: „Laimi tie, kurie gerai žino praeitį“.

 Tačiau jūs, ko gero, esate iš tų žmonių, kurie apie savo abejotiną praeitį nenorėtumėte ir prisiminti. Jūsų visų biografijos man kelia tik juoką: jose įrašyti vos keli biografijos epizodai, naudingi dalyvaujančiam rinkimuose. Tokią biografiją galima parodyti tik septynerių metų vaikui ir tai kažin ar patikės tuo, kas ten parašyta. Visiškai nėra jokios informacijos apie renkamojo praeitį, mokslo metus, politines pažiūras, apie tai, kur ir kokios baigtos mokymosi įstaigos, mokyklos, kontaktai. Labai svarbu būtų pridėti ir Lietuvos saugumo struktūrų pažymas apie savo veiklą. Šito viso nėra. Daugumos turtingųjų ir „išverstakailių patriotų“ dėka yra sužlugdytas Liustracijos įstatymas ir iki šiol neišslaptinti sovietinio okupacinio laikotarpio dokumentai. Dėl tokios priežasties rinkėjai neturi pilnos ir teisingos informacijos apie renkamuosius kandidatus į Kauno miesto savivaldybės tarybą ir dėl tokios priežasties pažeidžiama LR Konstitucija rinkėjo atžvilgiu.


Rinkimuose apie KGB agentus jau pamirštama

Keisti yra Lietuvos Respublikos įstatymai. Štai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) iš kandidatų savivaldybių tarybų rinkimuose sąrašų išbraukė Kęstutį Pūką dėl tariamai „sunkaus“ nusikaltimo – sovietmečiu jis buvo teistas už spekuliaciją ir tą „nuslėpė“ nuo komisijos. K. Pūkas kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT) nurodydamas, kad VRK, svarstydama klausimą dėl jo pašalinimo iš kandidatų sąrašų, neatsižvelgė į tai, jog „veika, už kurią jis buvo teistas, šiandien yra įprasta verslo veikla, remiama ir skatinama valstybės, o Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatos garantuoja asmens ūkinės veiklos laisvę ir iniciatyvą, žmogaus teisę laisvai pasirinkti darbą bei verslą ir kt.“ Tačiau LVAT nusprendė sustabdyti jo bylą ir kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT). Kreiptis į KT prašė pats K. Pūkas, reikalaudamas ištirti, ar Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostata, pagal kurią kandidatas privalo informuoti apie teistumą, net jeigu tokia nusikalstama veika vėliau buvo dekriminalizuota, neprieštarauja konstituciniams teisinės valstybės, teisingumo, proporcingumo principams.


Dešinieji katalikai balsuos už krikščionišką partiją

Daugelis gyventojų nebeskaito laikraščių, mažai ką girdi per radiją ar televiziją. Laikraščiai tapo aukso vertės – tiek kaimo, tiek miesto gyventojai nebeišgali kas mėnesį taip brangiai mokėti už laikraštį. Mūsų katalikišką laikraštį „XXI amžius“ retas gyventojas skaito – į Klaipėdos Debreceno gatvę vienintelį laikraštį paštininkė atneša man. Šį laikraštį galima nusipirkti Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje, kitur nesu jo matęs. Kiek buvau bažnyčiose, nė karto negirdėjau, kad kunigai paragintų tikinčiuosius užsiprenumeruoti „XXI amžių“, kuris rašo apie tai, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje.


Apie mokesčių naštą

Nesuprantu, kur dingsta iš Lietuvos piliečių surinkti didžiuliai pinigai. Valdžia vis skundžiasi, kad neturi laisvų lėšų – nei griūvantiems kultūros objektams atstatyti, nei bibliotekoms užsakyti knygų ar spaudos, nei universitetuose studijuojantiems studentams, nei sveikatos apsaugai (faktiškai medicinos paslaugos yra mokamas, nors visi, net ir studentai ir emigravę, turi mokėti privalomą sveikatos draudimą). O juk įvairių mokesčių pavidalu surenkamos tikrai didžiulės lėšos. Esu šioks toks „verslininkas“, arba „darbdavys“, ir šiek tiek išmanau. Štai paskaičiuokime.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija