Atnaujintas 2008 kovo 21 d.
Nr.23
(1616)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telydi jūsų dienas Prisikėlimo palaima!

Marija LACH. Velykų rytas

Velykų laiškas Dangui

Velykų švenčių proga ne tik vieni kitus sveikinkime, bet ir šį kartą išdrįskime pasiųsti savo tikėjimo laišką tiems krikščionims, kurie jau baigė šio gyvenimo bėgimą ir sulaukė teisumo vainiko (plg. 2 Tim 4, 7 – 8):

„Būkite pasveikinti jūs, Dievo ir mūsų bičiuliai, nes jūsų buvimas Danguje pirmiausia reiškia, jog jūs drauge su visais angelais, palaimintąja Mergele Marija ir su Švenčiausiąja Trejybe nuolatos esate amžinųjų Velykų meilės harmonijoje. Šia nepaprasta laime jūs dalinatės dėl to, kad jums jau išsipildė svarbiausi Kristaus pažadai. Kadangi jūs, gyvendami Žemėje, buvote ištikimi savo tikrajam Šeimininkui mažuose dalykuose, todėl dieviškoje Karalystėje dabar jūs geriate gyvąjį vandenį be saiko (plg. Mt 25, 21).


Šventosios kelionė po Lietuvą...

Benjaminas ŽULYS

Parodos darbų autorius
Juozas Valiušaitis
Kazimiero DOBKEVIČIAUS nuotrauka

Kaune, Verslo lyderių centre (K. Donelaičio g. 62), buvo atidaryta fotomenininko Juozo Valiušaičio darbų paroda. Tai prisiminimas apie ypatingą 2007 metų Lietuvoje įvykį – šventosios Teresės iš Lizjė relikvijų kelionę po mūsų šalį. Parodą organizavo dailės galerija „Aukso pjūvis“. Ta pačia proga įvyko šio menininko sukurtų fotografijų filmų „Rožių gėrimas“ ir „Malonių liūtis“ premjera. Parodos atidaryme dar kartą buvo prisiminta ši šventoji, kurios relikvijos nuo 1994 metų keliavo po visą pasaulį, per visus penkis kontinentus, o pernai pasiekė ir Lietuvą. Nuo gegužės 18-os iki liepos pradžios Šventosios Kūdikėlio Jėzaus ir Švenčiausiojo Veido Teresės relikvijos su didžia pagarba buvo vežiojamos po Lietuvos bažnyčias, vienuolynus, ligonines, įkalinimo vietas.


Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Kovo 12 dieną Kaune vyko Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenarinis posėdis. Kartu su Lietuvos vyskupais posėdžiavo Apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbriggenas.


Tegul Žemaičių žemė giesmes gieda...

Prel. dr. Juozas Šiurys

Telšių vyskupo generalvikaras

Koks nuostabiai gražus mūsų protėvių palikimas, giesmėmis apmąstyti Viešpaties Jėzaus Kristaus nueitą Kryžiaus kančios kelią. Žemaičiai gali didžiuotis, kad per šimtmečius, net ateistinio persekiojimo laikais, mokėjo apginti ne tik Žemaičių Kalvarijos koplyčias, bet ir išsaugoti jautriai, melodingai ir galingai giedamas Kalvarijų Kalnų giesmes.


 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija