Atnaujintas 2007 vasario 2 d.
Nr.9
(1506)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Būti ar nebūti?

Baugi, bet nuo amžių valstybėse buvusi, įvairiai vadinama įstaigėlė (ochranka, ČK, NKVD ir KGB) pastaruoju metu pakibo ant plauko, bet vis dar nekrenta. Ir sprendžia šią problemą (kirpt ar nekirpt?) pirmasis žmogus Lietuvoje – Prezidentas. Akivaizdu, kad kol neras antro tokio šaunaus rezervisto, Arvydo Pociaus galvelė nebus nukirsta. Tiktai rinkimai į savivaldybių tarybas – Seimo generalinė repeticija – jau vasarį, ir tai užaštrino visą reikalą. Juk saugumas – pats svarbiausias informacijos tiekėjas: tai kompromatėlį, tai praeities uodegėlę – ir konkurento nėra! O čia A.Pocius tris medžiagėles iš vienuolikos atnešė Seiman, saugiai pataupęs ateičiai likusias aštuonias! Nereikia, netgi negalima jo vieton skirti kito, jau bent kol praeis šiemetiniai rinkimai.


Valstybė ir piliečiai – tai šlepetės?

Visos televizijos praėjusią savaitę po kelias minutes informacinėse laidose, dukart rodomose vakarais, trimitavo, atrodytų, pagrindinę Lietuvos XXI amžiaus naujieną: V.Uspaskichas bus registruojamas kandidatu Kėdainiuose ar nebus. Apygardos rinkimų komisija buvo bejėgė, nes šis ponas tebėra Liaudies gatvės gyventojas. O ekranuose politinis bėglys po kelias minutes buvo rodomas geriantis pergalės taures, traukiantis „Ilgiausių metų“ ir plačiai besišypsantis. Jis mat tebesąs Lietuvos pilietis – šlepetės liko po lova. Tai kas, kad jas turbūt šildo kitos kojos, bet spjūvis valstybei ir jos teisėsaugai žiauriai žeminantis. Visiškas institucijų bejėgiškumas ir sutrikimas, pasigedus aiškių teisinių instrumentų tokiam chamizmui pažaboti, todėl viskas paliekama rytdienai, vakarui.


Kas valdo Lietuvą?

Bestuburių klanas, valdantis Lietuvą, neleidžia nuobodžiauti, o pastarųjų mėnesių įvykiai, besitęsiantys ligi šiolei, nepalieka abejingų.Valstybės saugumo departamento karininko ir diplomato V.Pociūno žūtis Baltarusijoje iškėlė į paviršių visą dvoką, kuris jau seniai verda dabartinės klaninės valdžios katile. Tarsi rentgeno peršviestas pamatėme visas dabartinės valdžios piktžaizdes. Pamatėme daugelio žurnalistų ir aukščiausiųjų valdžios pareigūnų bei teisėsaugos institucijų dviveidiškumą ir parsidavėliškumą. Matydama tyrimo komisijos pirmininko A.S.Matulevičiaus atkaklų norą išryškinti visą tiesą apie V.Pociūno žūtį, sujudo visa valdžios viršūnė ir jos satelitai – lyg diriguojami nematomos rankos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija