Atnaujintas 2007 kovo 14 d.
Nr.20
(1517)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Ar Čiapajevas vertesnis už… Bložę?

Graudu stebėti, kaip „persistengia“ Lietuvos televizijos „Labo ryto“ laidos rengėjai. Amo netekau, kai vasario 9-ąją prisėdau prie televizoriaus. Dienos „kalendorius“ tąryt buvo pateiktas taip, kad daugiausia dėmesio ir liaupsių buvo skirta ne antisovietiniam poetui Vytautui Bložei, šventusiam 77 metų sukaktį, bet… Vasilijui Čiapajevui, rusiškų anekdotų herojui. Ypač buvo akcentuojamas šito rusiškųjų „indėnų“ pilietinio karų „karžygio“ talentas, narsa. Žodžiu, apvainikuotas didžiausia šlove. Narsesnis už bet kokį Robin Hudą ir Tadą Blindą, kartu paėmus!


Vicemeras rašo knygasLaimingi, pažinę puikią mokytoją

„XXI amžiaus“ sausio 4 dienos numeryje perskaičiau žurnalisto Gedimino Griškevičiaus publikaciją „Aleksandros Šilgalytės rašto paminklai Palangai“. Skaitydama apie Lietuvai daug gero atnešusias šviesuoles mokytojas literates Aleksandrą Šilgalytę ir Eleną Gabulaitę, mintimis grįžau į savo vaikystę ir jaunystę Panevėžyje.


Kas stumia mūsų vaikus į fizinį ir moralinį liūną?

Yra tokia LTV 2 kanalo laida „Keliaukime“. Kovo 2 dieną per šią laidą buvo rodomos Europos aludės, kavinės, kuriose žmonės geria alkoholį – alų, vynus ir kt... Ar tai nekelia minčių, kad Lietuvos milijonieriai, įvairiais nešvariais būdais daro reklamą ir laisvoje Lietuvoje stumte stumia mūsų vaikus į fizinį ir moralinį liūną. Todėl gal nebereikia stebėtis, kad mūsų vaikai, kurie lanko treniruotes ir dalyvauja varžybose, nepatenkinti varžybų rezultatais pradėjo kariauti alaus skardinėmis...

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija