2010 m. balandžio 28 d.
Nr. 32
(1817)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Ministras lyg akmuo, verčiantis vežimą į griovį, arba  Kaip išlaikyti rimtį valstybėje

Praėjusią savaitę Lietuvos politinį gyvenimą sudrebino išties makabriški įvykiai, einantys lygiagrečiai su kultūros ministro keitimo klausimu. Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas Arūnas Valinskas nusprendė atšaukti iš kultūros ministro pareigų savo partijos narį Remigijų Vilkaitį, deleguotą į šį postą 2008 metais. „Prisikėlėliai“ teigė, kad jų netenkina ministro ir ministerijos darbo kokybė bei situacija kultūros srityje. Tautos prisikėlimo partijai atšaukus iš šio posto pačių deleguotą R. Vilkaitį, į kultūros ministrus buvo siūloma A. Valinsko kandidatūra.


Vladimiro Poznerio vilionės

Gintaras Visockas

Rusijos žurnalistas Vladimiras
Pozneris ilgą laiką buvo sovietų
valdžios veidu Vakarų žiniasklaidoje

Balandžio 7 dieną „Transparency International“ Lietuvos skyrius savo internetiniame puslapyje viešai paskelbė, jog visus besidominčius žiniasklaidos padėtimi kviečia dalyvauti išskirtinėje renginių ciklo „Žurnalistų pusryčiai“ diskusijoje „Pusryčiai Nr. 9: esminiai žurnalistikos principai ir žodžio laisvė“. Skelbimas skambėjo viliojančiai: vakaras su autoritetingu Rusijos žurnalistu Vladimiru Pozneriu. Įspūdinga biografija galintis pasigirti V. Pozneris, kurį laiką buvęs sovietų valdžios veidu Vakarų žiniasklaidoje, viename interviu pasakė: „Gailiuosi, kad geriausius metus iššvaisčiau užsiimdamas propaganda“.


Lenkija neteko perspektyvaus kariškio

Generolas Franciszekas Gągoras

Balandžio 21-ąją Lenkijoje buvo palaidotas Lenkijos kariuomenės Generalinio štabo viršininkas gene-rolas Franciszekas Gągoras, su Lenkijos vyriausybine delegacija žuvęs aviakatastrofoje prie Smolensko (Rusija). Jis buvo laikomas kandidatu užimti aukštą NATO postą. Generolas buvo palaidotas su karine pagarba Varšuvos karių kapinėse greta kitų lenkų karių, pasipriešinimo kovotojų, visuomenės veikėjų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija