Atnaujintas 2007 sausio 12 d.
Nr.4
(1501)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Surinkime pasiklydusius ir išsibarsčiusius

Yra toks senas patarimas, kaip lengvai perlaužti šluotą. Visi puikiausiai patars, kad reikia atrišti šluotą po vieną virbelį, ir be vargo tai padarysime.

Atrodo, kad mūsų dešiniosios partijos primena atrištos šluotos virbelius. Na, yra ir daugiau tokių – pabirusių. Ir turbūt akivaizdu, kuo tai baigiasi.

Kyla klausimas: kam kuriamos tos vis naujos partijos – gausybė vis naujų sąrašų? Kas verčia tai daryti?.. Manau, atsakymų į tuos klausymus toli ieškoti nereikia. Ar čia neišryškėja begalinis noras pakliūti į valdininkų luomą – noras valdyti ir turbūt visai negalvojama, ar tam darbui tinki?.. Neatmetamas noras besiveržiančiųjų į valdžią, pakliuvus į ją, pasinaudoti savo padėtimi – pasipelnyti. Kaip akivaizdus visam tam įgyvendinti – iki absurdo žeminantis lakstymas po partijas, kad tik liktų valdžioje, kad tik valdytų. Visai pamirštant, kad valdininkas privalo tarnauti žmogui – valstybei.

Greitai – savivaldybių rinkimai, ne už kalnų ir Seimo kadencijos pabaiga... Ir vėl pasipils gausybė naujų partijų su naujais sąrašais... Ir vėl gausybė juose pirmaujančiųjų su pavargusiais, gal ir net nusibodusiais veidais – norinčiais niekam neužleisti savo vietų valstybės valdyme. Ar neatsitiks taip, kad mūsų rinkėjų visai nebesulauksime prie balsavimo urnų?..

Vienybė – dažnokai girdimas žodis. Ar jis su visa jo prasme pasiekia mūsų protus ir širdis? Turbūt – ne.

Nemanau, kad vieningumas gali būti pateisinamas siekiant netiesos, nesąžiningų tikslų (kas pas mus dažnokai pastebima – norint nusikaltusius išteisinti). Siekdami tiesos, sąžiningų tikslų įgyvendinimo, gėrio, turime būti vieningi.

Labai norėtųsi, kad mūsų dešinieji būtų supratingi, atsisakytų savo ambicijų ir sukurtų vieną galingą partiją, vieną sąrašą su visomis kitomis dešiniuosius remiančiomis partijomis, kurios jau daug metų rinkimuose neperžengia 5 proc. barjero ir netgi nepasiekia 3 proc. Mūsų yra daug, ir būdami vieningi, laimėsime. Mūsų darbų laukia Lietuva, vaikai, jaunimas, kuriuos ypač reikia globoti, kad jų nepaskandintų globalizmo užterštos upės verpetai.

Regina PRASCEVIČIENĖ

Rokiškio rajopnas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija