Atnaujintas 2004 spalio 22 d.
Nr.79
(1282)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Jei būčiau V.Uspaskich

Įsigilinus į sudominusį rugsėjo 8 dienos „Respublikos“ straipsnį „Pareigūnai žada milžinišką skandalą“ susidaro įspūdis, jog jame kažkaip nesutampa galai su galais. Ypač dėl Viktoro Uspaskich (toliau-V.U.). Jei aš būčiau V.U. ir turėčiau tiek pinigų ir tokių ryšių, kaip teigiama jį turint, arba gal turėčiau kortelę tokio banko, kuriam „geram tikslui“ pinigų negaila, man rūpesčio nekeltų jokia „neįvardijama privati firma“, kuri „galbūt sekė aukštus politikus bei pareigūnus“. Nes jei tokia firma būtų, ji būtų mano firma. Tad vargu ar tiesa, kad to spėjamo milžiniško skandalo „didžiausia dozė gali tekti jam“.


Šliaužianti raudonoji diktatūra

Tas šliaužiantis raudonasis perversmas, be abejo, sugalvotas ne Lietuvoje, o didžiojo Rytų kaimyno, ir neapsiriksime jį įvardiję kaip „Laumžirgį–2“ („Strekoza dva“).

Visi, kurie kiek domisi pasaulio įvykiais, gerai prisimena, kad mūsų šnipai ir jų rezidentai prisidengdavo klestinčių biznierių „stogu“. Šiomis dienomis stebime tokia pat veiklą. Štai vienas klestintis rusas milijonierius, tarpstantis Lietuvoje, išmetęs keletą milijonų, prastūmė į aukščiausią valstybės postą Rytų kaimynei tinkamą „draugą“. Bet dideliam „draugų“ nusivylimui, šis suktas planas vis dėlto žlugo. Betgi iš klaidų mokomasi.


Nebalsuokime nė už vieną darbietį

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos
kreipimasis į rinkėjus

Gerbiami Lietuvos žmonės!

Daugelis mename visur propaguotas Rusijos darbo partijos įkūrėjo Lenino ir jos nuolankaus tarno Stalino fizionomijas. Jau kuris laikas ir jų vaikaitis, įkūręs Lietuvoje analogišką Darbo partiją, iš tribūnų, laikraščių ir televizijos ekranų siūlo Lietuvai „gerovę“. Pirmieji išnaikino trečdalį tautos, o jų jaunylis – žada aukso kalnus.


Mieli Lietuvos rinkėjai!

Lietuvos Sąjūdžio taryba, atsižvelgdama į Seimo rinkimų rezultatus, politinių jėgų pasiskirstymą ir valstybės bei tautos ateities perspektyvas, kviečia ir ragina Seimo rinkimų antrame rate visų pirma balsuoti už patriotinės, vakarietiškos orientacijos partijos Tėvynės sąjunga (konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai) atstovus.


Ar leisime įvesti „valdomą demokratiją“?

Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos Vilniaus skyriaus konferencijos pareiškimas

Mes, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos Vilniaus skyriaus nariai, su dideliu susirūpinimu ir nerimu stebime neatsakingų populistinių ir radikaliųjų jėgų veržimąsi į Lietuvos Respublikos Seimą. Pirmasis 2004 metų Seimo rinkimų ratas parodė, kad iškilo reali grėsmė, jog daugumą Seime gali gauti ne tik auksaburniai demagogai, bet ir revanšo ištroškę nušalintojo Prezidento šalininkai. Toks politinių jėgų išsidėstymas, skirtingai negu mano naivūs piliečiai, ne tik nesustiprintų mūsų valstybės tarptautinio autoriteto, bet jį tik sumenkintų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija